Cont existent

Cont nou

By creating an account, you're agreeing with our Terms and Conditions and Privacy Statement.
  • Atractii Turistice Side

  • Harta Side

  • Orasul Vechi

  • Ruine

  • Side

  • Side

  • Situl Arheologic Side

Side

Fostul sat pescaresc, Side se gaseste la aproximativ 80 de km de Antalya. Face parte dintre cele mai importante statiuni turistice din Turcia. Este populara datorita plajelor nisipoase fine, apei caldute a marii care se adînceste încet, precum si a ruinelor clasice de aici.

Pe peninsula se gasesc ruinele orasului vechi, datat înca din timpurile hellenice. Cel mai interesant obiectiv turistic al orasului roman este imensul amfiteatru, care cândva putea sa adaposteasca si 20.000 de oameni. Statiunea Side este flancata de doua plaje superbe - la vest, intre Sidi si Colaki, plajele insumeaza lungimea de 30 km (tot aici se afla si principalul complex hotelier al statiunii), iar la est plaja este mai linistita si continua pana la insulita de pe raul Manavgat.

Clima
Clima in Side este temperata mediteraneana cu ierni uscate si nu foarte reci si cu very secetoase si foarte fierbinti.

Istorie/ Cultura
ide este un vechi oras-port. Acesta a fost un important oras comercial care facea comert cu tarile din estul si vestul Mediteranei, servind si ca port pentru Turcia. Statiunea a o importanta piata pentru sclavii adusi din africa si un centru pentru pirati. Dupa aceasta perioada, in localitate, au fost incheiate numai afaceri legale ajutand statiunea sa prospere continuu.

Atractii turistice

Printre cele mai importante vestigii se afla marele Amfiteatru din perioada elenistica, Templele Romane ale lui Apollo si Artemis, portile orasului, muzeul si apeductele. Amfiteatrul datand din perioada elena - capacitate de aproximativ 15.000 de oameni, templele romane ale lui Apolo si Artemis, apeducte si muzee. O experienta foarte placuta este o plimbare printre aceste ruine pe timp de noapte, cand sunt iluminate.

Orasul vechi
 Side desparte plaja in doua: pe partea vestica este plaja moderna, amenajata, unde apa se adanceste lin, iar pe partea estica se afla o plaja naturala, neatinsa, cu dune de nisip.

Muzeul Side
Muzeul Side este adapostit in baile romane antice situate langa amfiteatru. Cladirea ridicata in secolul V e. n. si restaurata in 1960 are o intrare vegheata de o mare arcada, iar in interior are cinci incaperi, frigidarium, sauna, caldarium si doua camera tepidarium.

Situl Arheologic Side
Exacvatiile arheologice au scos la iveala faptul ca Side era inconjurat de ziduri inlate ce protejau orasul atat din spre mare, cat si dinspre uscat. Poarta principal aflata la est a fost construita in perioada Elena si era protejata de doua turnuri. Orasul avea doua strazi principale alintate de magazine.

 
Viata de noapte

Viata de noapte este animata, sunt multe baruri si discoteci. La est de Side se afla statiunea Sorgun, apreciata de turisti pentru superba padure de pini care inconjoara hotelurile-cluburi excelente, cu spatii exterioare generoase.

Localizare pe harta
SIDE

Anunturi importante